U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
ŽIVÁŇSKÉ OMÁČKY
Kategorie: Kuchyně | Autor: IVA TVRZOVÁ
Novinkou na trhu jsou živáňské omáčky, které stačí přidat k hotovému masu či těstovinám, prohřát a podávat!
Základem omáček je sterilovaná zahuštěná kečupová omáčka se zeleninou, ochucená směsí koření. Omáčky jsou sterilovány, tedy bez chemických konzervačních látek.
Živáňská omáčka tradiční s ostřejší chutí se doporučuje jako příloha k masům, těstovinám a uzeninám. Živáňská omáčka s olivami je mírně ostrá omáčka s chutí rajčat, papriky, cibule, oliv a italského koření. Výborná je k těstovinám a ke grilovaným masům. Pikantní Živáňská omáčka se žampiony s chutí rajčat, papriky, cibule, žampionů, česneku a koření se hodí jak k těstovinám, tak k pečeným, grilovaným či mletým masům.
Živáňské omáčky vyrábí společnost KAND a koupíte je ve sklenici s obsahem 380 g za doporučenou cenu 18 Kč.
A tady je jeden tip:
Mexické kuře
4 kuřecí řízky (prsa), 50 g šunky, 50 g oleje, 200 g živáňské omáčky s olivami, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky chilli papriky, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky kaparů, 1 lžíce škrobu, 1/2 lžičky soli, pepř, 1/4 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky dobromysli, 1/2 kostky hovězího bujónu, 1,5 dl vody * Kuřecí prsa nakrájíme na středně velké kostky, vložíme na pánev do rozpáleného oleje a orestujeme. Postupně přidáváme jemně nakrájenou šunku, cibuli, rozmačkaný česnek, koření a škrob. Vše důkladně promícháme a pak přidáme rozinky, kapary a živáňskou omáčku, přilijeme vodu a rozdrobíme masox. Směs důkladně promícháme a povaříme. Podáváme s rýží nebo bramborovými plackami. www.kand.cz
Popisy k obrázkům
Autor fotografií: FOTO: SLOVART