U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Zapečená jablka s mandlemi
Kategorie: Zahrada | Autor: rum
MLSÁME
2 větší jablka, 2 dcl bílého vína, 1/2 citronu, po 1 lžíci cukru, rozinek, másla a mandlí, 2 bílky a práškový cukr (podle počtu osob přidáváme)
Jablka oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, zbavíme jádřinců a několik hodin marinujeme v bílém víně, které jsme smíchali s citronovou šťávou. Zapékací misku vytřeme máslem a jablka do ní naskládáme. Z bílků a cukru připravíme tuhý sníh, kterým je překryjeme. Pak posypeme oloupanými mandlemi, vypranými rozinkami, pocukrujeme práškovým cukrem a v rozpálené troubě krátce zapečeme. Můžeme posypat praženým kokosem nebo pokapat rozpuštěnou čokoládou.