Údržba prkénka
Kvalitní kuchyňské prkénko využijete při přípravě pokrmů téměř vždy a každá kuchařka či kuchař potvrdí, že tohle kuchyňské náčiní patří spolu s noži k nejdůležitějším. Aby však kuchyňské prkénko vydrželo co nejdéle, je třeba se o něj řádně postarat.
Dřevo prkénka je vystaveno extrémní zátěži. Šťávy z masa a zeleniny, zatékají do povrchu prkénka. A protože ani pečlivým mytím nečistoty z pod povrchu neodstraníte, hrozí tvorba bakterií a po čase i nepříjemný zápach.
Olej dřevo chrání
Existují však přípravky, kterými můžete prkénko ochránit a prodloužit jeho trvanlivost. Patří mezi ně například Tableau Furniture and Kitechen Worktop Oil, což je speciální olej na ošetření a výživu kuchyňského dřeva. Olej nanesete pomocí houbičky nebo čistého hadříku a necháte jej zhruba dvacet minut vstřebat. Tekutina se dostane až k opotřebenému dřevnímu vláknu, které spolehlivě vyživí a ochrání. Přípravek můžete koupit na www.peceodomov.cz
.
TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV VÝROBCE