U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

TAJEMSTVÍ pí-vody

Kategorie: Zdraví | Autor: Magdalena Lautnerová

Nikdo z nás nepochybuje o tom, že voda je životně důležitá pro veškerý život na Zemi. Přitom se většina z nás spokojuje s tím, že svému tělu dodává tekutiny prostřednictvím kávy, coca-coly nebo jiných sladkých limonád. Ty však nemohou nahradit pití vody, která nám pomáhá odplavovat z organismu odpadní produkty, toxiny, zpomaluje proces stárnutí, vyhlazuje vrásky díky tomu, že pokožku hydratuje zevnitř. Každý dospělý člověk by proto měl vypít dva až tři litry vody denně. Kdykoli se cítíte unaveni, zpomaluje se vaše výkonnost a je pro vás obtížné se soustředit, napijte se vody. Uvidíte, na jak dlouho se váš elán zvýší a porovnejte to se stavem, když vypijete pouze šálek kávy. Jenže studánek, z nichž bychom si mohli načerpat tuto životodárnou tekutinu, má lidstvo k dispozici stále méně. A tak kupujeme vody v PET láhvích a zamořujeme planetu odpadem. Přitom lidstvo má k dispozici principy regenerace a harmonizace vody celá staletí. Již staří Sumerové víc jak před čtyřmi tisíci lety je znali a používali pro ně znak pí. K těmto principům se dnes vracíme. Matematicky byla písíla odvozena již v roce 1936 profesorem Yukavou a v padesátých letech přivedli tuto teorii japonští vědci do praxe. V Japonsku je v současné době v provozu 86 tisíc pí-center, ve kterých si lidé mohou odebírat upravovanou vodu. Celý program má dokonce velké zastání u císařské rodiny. Další centra působí v USA, Kanadě a Koreji. Znalosti o pí-vodě a pítechnologiích pronikly také do Evropy a v různých odvětvích se úspěšně rozvíjejí v Německu a Rakousku. Ze zemí bývalého východního bloku má tento program výraznou vládní podporu v Maďarsku, kde se provozuje již přes sto center a rozvíjejí se rozsáhlé potravinářské programy založené na využití pí-technologií. O co vlastně jde? Pí-technologie využívá tzv. písílu, kterou můžeme též označit jako univerzální všeprostupující kosmickou sílu. V naší republice získala výhradní zastoupení firma Saffron se sídlem v Olomouci, kde bylo také na sklonku roku 1998 zřízeno první pí-centrum v České republice. Další se podařilo otevřít v Českých Budějovicích, Plzni a připravuje se v Praze. V těchto centrech pracuje speciální zařízení na regeneraci vody způsobem, jenž je věrnou kopií jejího přirozeného čištění v přírodě a zároveň se zde tekutina nabíjí v silných pí-energetických polích. Z dosavadních sledování je zřejmé, že při pravidelné konzumaci vody upravené pítechnologií dochází ke zvýšení obranyschopnosti organismu. Zajímavé zkušenosti mají i lidé se sklonem k paradentóze. Při čištění zubů pí-vodou a následnými výplachy s držením vody v ústech asi jednu minutu, se podařilo během několika týdnů výrazně omezit přecitlivělost dásní a zabránit častému nepříjemnému krvácení. V součinnosti s firmou Nobilis Tilia se také vyvíjejí kosmetické prostředky na bázi pí-technologií. O tom, že se máme v této oblasti na co těšit, svědčí skutečnost, že jen pouhé používání pí-vody k omývání obličeje přináší výsledky. Ve většině případů se sice zkraje pokožka na krátkou dobu poněkud zhorší, ale to je jen důsledek očistného procesu. Vzápětí dochází ke stavu, kdy je pleť optimálně příjemně napnutá a jakékoli sebemenší poranění má zjevně rychlejší schopnost regenerace. To může příznivě ovlivnit například léčbu akné a lupénky. Zajímavé jsou také zkušenosti s léčením bércových vředů. Zkouška u 25 pacientů ukázala, že na základě kombinace pitného režimu a lokálního ošetřování speciální pí-mastí došlo po několika měsících k vyhojení postižených míst a to i v případech, kdy se jednalo o dvacet let otevřené rány. Příznivé výsledky jsou zaznamenány také u lidí trpících diabetem. V první fázi dochází k čištění trávicího traktu, hladina cukru se zvedne, ale po několika týdnech se upravuje do určitého normálu, kdy pacient zaznamenává výraznou úlevu: odejde typická únava, jež toto onemocnění obvykle provází. Nepochybujeme o tom, že i k nám dorazí zemědělské a potravinářské pí-technologie, jejichž výsledkem jsou nejen zdravé produkty, ale i úspory. Dokládají to výsledky ze zahraničí. Například při pěstování kukuřice pí-technologií je vyšší sklizeň v průměru o 37,5 %. V cizině již také existuje zařízení na úpravu masa. To se pomocí vymývacího procesu zbavuje informace, jež si nese od okamžiku zániku organismu, kdy se jeho buňky pod vlivem stresového hormonu stáhly. Po této úpravě maso získává na chuti a jeho konzistence je křehčí. Díky tomu se dá rovněž výborně marinovat a nakládat, protože chuťové přísady se vlivem technologického postupu rovnoměrně rozloží. Takto upravené maso rovněž nabývá zhruba 25 % na objemu, takže je velmi snadné si spočítat, že jde o investici s bleskovou návratností. Pokud nás v oblasti výživy zajímá spíše její rostlinná složka, lze zmíněné zařízení užít stejně dobře na zeleninu, které i při delším skladování prodlužuje čerstvost a zvýrazní její přirozenou chuť. Ve světě jsou již vyvinuty například pí-kontejnery na domácí skladování čerstvého ovoce a zeleniny bez konzervačních prostředků. V sáčcích vyrobených zmíněnou technologií vydrží listová zelenina a houby o 6 až 8 dní déle než při obvyklých způsobech uskladnění. Tato technologie je také výborně použitelná při výrobě sladu, dochází k dokonalému zrání piva a jeho konzistence a chuť jsou velmi zajímavé.

TAJEMSTVÍ pí-vody