Srdíčka z jeřabin
Na podzim dozrávají oranžové či červené malvice na jeřábech. Jde o jeřabiny, z nichž můžeme udělat jednoduchou, avšak výraznou dekoraci.
Některé jeřabiny jsou jedlé a výborně se hodí na kuchyňské zpracování. Používají se na výrobu kompotů, marmelád, džemů, pálenek a likérů. Pokud si nejste jisti, zda plody ze stromu, který u vás roste, jsou sladké a chutné, můžete je i přesto využít. Sice ne v kuchyni, ale například k výrobě srdíček, která ozdobí vrátka, okenice nebo stěny stodoly.
Zkuste si je udělat, sami uvidíte, že za chvíli získáte krásnou dekoraci, přitom budete potřebovat jen několik málo pomůcek.
Potřeby
1 čerstvě natrhané jeřabiny 2 zahradní nůžky 3 dva kusy ohebného drátu 4 provázek
text: Martina Lžičařová
foto: Shutterstock