U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Specialita
Kategorie: Z kuchyně | Autor: MP
T entokrát si připravíme pivní polévku, která má svůj původ v jižních Čechách, ale je tak zvláštní a tak dobrá, že se návod na její přípravu nejspíš už dostal i do jiných končin vlasti. Dobré recepty se totiž vždycky řítí nadzvukovou rychlostí. K uchu některých z vás se ale třeba přece jen potřebné informace ještě nedostaly, takže máte možnost vyzkoušet zase něco nového právě teď. Na čtyři porce budeme potřebovat 1/2 litru světlého piva, 2 celá vejce, 1/2 litru mléka, hladkou mouku, čerstvou petrželku, sůl a eventuálně i trochu cukru. V malém množství studeného mléka rozmícháme hladkou mouku. Zbylé větší množství mléka uvedeme do varu, vmícháme do něj tuto zahušťovací kašičku a chvíli mírně a velmi opatrně povaříme. Mezitím si v jiné nádobě (nejlépe v teflonové nebo skleněné ohnivzdorné) svaříme pivo, do kterého za stálého míchání vléváme rozmíchaná vejce. Poté přidáme všechno moukou zahuštěné mléko, osolíme a někdo si pokrm rád i trošku přisladí. To už záleží jen na chuti. Na talíři pak polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.