Soutěžte o 5 balíčků s produkty od Dr.Oetkera!
Směsi na přípravu Krtkova dortu, perníku, kynutých buchet a bábovky patří už mnoho let k nejprodávanějším výrobkům Dr.Oetkera. Firma připravuje každým rokem pro své zákazníky překvapení – limitovaná akční balení s dárkem ZDARMA.
Nyní je součástí balení Buchet a Bábovky jemnákrajka z bílého papíru s květinovým designem.
V balení Perníku pak najdou zákazníci papírovou šablonu s motivem srdíček, kterou stačí přiložit na upečený perník, pocukrovat a opatrně sundat. Je velká 30×40 cm a je možné ji použít opakovaně. Z obyčejného perníku je tak rázem originální srdíčkový moučník. Buchty, koláče, záviny či řezy a bábovka zase budou hezky vypadat, když je naservírujete netradičně na krajkové podložce.
Limitovaná edice Krtkova dortu je tentokrát určena hlavně dětem a jejich narozeninové oslavě. Připravte jim nejen nezapomenutelnou party, ale i originální dort! Ve směsi na přípravu Krtkova dortu z této limitované edice najdete přibalenou jmenovku z kvalitního křídového papíru potaženého laminem ve veselém dětském narozeninovém designu. Na přední stranu jmenovky pak stačí napsat jméno oslavence či blahopřání a zapíchnout ji do dortu. Na zadní straně jmenovky najdou děti ilustraci s oblíbeným krtečkem.
▲ PERNÍK Dr.Oetker s šablonou s motivem srdíček ZDARMA
Doporučená MOC za 540 g je 39,90 Kč.
Sypká směs na přípravu perníku.‘
Pomocí této směsi, do které stačí přidat pouze olej a vodu, zvládnete přípravu oblíbeného moučníku během minuty.
▲ BUCHTY Dr.Oetker s jemnou papírovou krajkou ZDARMA
Doporučená MOC za 507 g je 39,90 Kč.
Sypká směs na přípravu kynutých buchet a koláčů.
Balení obsahuje směs na přípravu těsta a sušené droždí. Stačí přidat pouze vodu a olej. Ze směsi na buchty můžete připravit nejen klasické buchty plněné různými náplněmi, ovocné koláče, záviny či řezy na plech, ale i vánočku i velikonoční mazanec.
▲ BÁBOVKA Dr.Oetker s jemnou papírovou krajkou ZDARMA
Doporučená MOC za 600 g je 39,90 Kč.
Sypká směs na přípravu bábovky.
Do sypké směsi stačí přidat pouze olej a vodu a voňavá bábovka bude na stole během chvilky! Můžete ji vylepšit třeba kousky čokolády nebo polít čokoládovou polevou a posypat originálním zdobením.
▲ Krtkův dort Dr.Oetker se jmenovkou ZDARMA
Doporučená MOC za 410 g je 69,90 Kč.
Sypká směs na přípravu Krtkova dortu.
Pro inspiraci na letní pečení pro vás máme ještě pár receptů:
Jarní čokoládovo-citrónová roláda
Přísady:
Na těsto:
3 vejce
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g polohrubé mouky
1 PL kakaa
Na náplň:
500 g polotučného tvarohu
50-70 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
šťáva z 2 citrónu (podle chuti)
1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
100 ml vody
Na ozdobení:
1 balíček Květin oplatkových Dr.Oetker
Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 10 minut, upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.
3. Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.
4. Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami
Dortíčky s brusinkami
Počet kusů: 10
Doba přípravy: asi 20 minut
Přísady:
Na těsto:
250 g hladké mouky
1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
špetku soli
250 g másla nebo margarínu
150 g cukru
4 vejce (velikost M)
2 PL mléka
Na ozdobení:
500 g polotučného tvarohu
4 PL mléka
1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
2 PL moučkového cukru
10 PL brusinkového džemu
Ještě potřebujeme:
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
kulatá vykrajovací formička ( cca 9 cm)
Příprava:
1. Na přípravu těsta nasypeme do mísy mouku, přidáme kypřicí prášek, sůl a promícháme. Přidáme máslo nebo margarín a promícháme ručním elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni. Postupně přidáme cukr, vejce a mléko.
2. Hladké těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 25 minut
3. Upečený moučník překlopíme na kuchyňskou mřížku. Stáhneme horní papír a korpus necháme vychladnout. Kulatou formičkou vykrájíme dortíčky a rozložíme je na pečicí plech. Odkrojky jemně rozdrobíme.
4. Na přípravu náplně vařečkou důkladně promícháme tvaroh, mléko a Créme Olé. Pokud je náplň příliš tuhá, přidáme ještě 1-2 lžíce mléka.
5. Pomocí kávové lžičky tvaroh rozdělíme rovnoměrně na dortíčky a lžičkou vytvoříme ozdobné vlnky. Na talíř si připravíme drobenku, dortíčky po okraji náplně posypeme a jemně drobenku přitiskněme. Na 1 hodinu uložíme do chladu. Před podáváním ozdobíme brusinkovým džemem.
Tažený závin s ovocným tvarohem
Doba přípravy: asi 40 minut (bez doby odpočívání těsta)
Doba pečení: asi 45 minut
Přísady:
Na těsto:
250 g hladké mouky
špetka soli
100 ml vlažné vody
1 vejce
1 PL oleje
Na náplň:
100 g měkkých sušených meruněk
500 g nakyslých jablek
250 g odtučněného tvarohu
150 g zakysané smetany
1 vejce
50 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná PL bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker
kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
2 PL citrónové šťávy
75 g rozinek
Na potření:
50 g másla
Na posypání:
25 g moučkového cukru
Ještě potřebujeme:
malý hrnec s pokličkou
papír na pečení
plech na pečení
váleček
čistou utěrku
Příprava:
1. Na přípravu těsta prosejeme do mísy mouku, přidáme sůl, vodu, vejce a olej a elektrickým ručním šlehačem nejprve na nejnižším, potom na nejvyšším stupni zpracujeme na hladké těsto. V malém hrnci přivedeme k varu vodu, vylijeme ji a hrnec dobře osušíme. Do hrnce vložíme papír na pečení, na něj položíme těsto, zakryjeme pokličkou a necháme asi 30 minut odpočívat.
2. Na přípravu náplně nakrájíme sušené meruňky na proužky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrájíme na čtvrtky a ty ještě na tenké plátky. Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou, vejcem, cukrem, vanilínovým cukrem, škrobem, citrónovou kůrou a šťávou. Přidáme meruňky, plátky jablek a rozinky.
3. Na pomoučené utěrce těsto rozválíme na tenkou placku o velikosti asi 50 x 70 cm (těsto musí být průhledné). Rozehřejeme máslo. Dvě třetiny těsta pokryjeme náplní (na kratších stranách necháme asi 3 cm volné). Volné těsto potřeme rozpuštěným máslem a kratší okraje přeložíme přes náplň. Pomocí utěrky závin po delší straně stočíme – začneme u strany s tvarohovou náplní. Konce pevně přitiskneme.
4. Závin přeložíme na plech pokrytý papírem na pečení a potřeme zbývajícím máslem. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 2-3
Doba pečení: asi 45 minut
5. Závin ihned po upečení poprášíme moučkovým cukrem a podáváme teplý nebo vychlazený.
Tip: K závinu můžete podávat ušlehanou šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu. Pokud by sušené meruňky byly příliš tvrdé, namočíme je předem na 1-2 hodiny do jablečné šťávy nebo vody.
Soutěžní otázka:
Odkud pochází Vanilkový lusk „Bourbon“ Dr.Oetker?
Pět z vás, kteří správně odpoví dostanou balíček s produkty od Dr.Oetkera.
Pravidla soutěže:
Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 27.4. 2014. Vyhodnocení soutěže proběhne 28.4. 2014.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerovi soutěže:
Pokud si nevíte rady, podívejte se na stránky www.oetker.cz.
Výherci: Jarmila Řezníčková z Kačice, Hana Lorencová z Brna, Hana Krulichová z Dobré, Antonín Moos z Tábora a Jan Burýšek z Mladcové.
Gratulujeme!