Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera!

Rubrika: Soutěže

Správná odpověď: Pektin.

Výherci: Roman Křítek ze Sychrova, Elen Vymola z Brna, Marie Smetanová z Podbořan, Lucie Frýbortová z Mělníka a Hanka Soukupová z Klatov. Gratulujeme!

Najdete v něm sadu pomůcek na výrobu džemů a želírovací přípravky, pomocí kterých uděláte snadno a rychle ty nejlepší domácí džemy, marmelády a sirupy. A také letošní novinku – Pektin.

S přípravky na zavařování je Dr. Oetker na našem trhu dlouhodobějedničkou. Pod touto značkou najdete kompletní sortiment kvalitních produktů na želírování, ze kterých si vybere každý, kdo dává přednost domácímu zpracování ovoce a zeleniny.

Výroba vlastních džemů, marmelád, želé a hustých sirupů z ovoce, květů a bylinek pomocí výrobků značky Dr. Oetker je velmi jednoduchá a hravě ji zvládne i úplný začátečník. S výrobky značky Dr. Oetker budou vaše domácí džemy, marmelády a sirupy nejen rychle hotové, ale pokud budete postupovat podle návodu na obale, máte záruku, že se vám vše dokonale povede a ovoce si zachová skvělou a plnou chuť.

Více informací o produktech na želírování i odpověď na soutěžní otázku najdete na www.oetker.cz

Vyzkoušejte některý z našich originálních receptů.

Jahodový džem s kousky ovoce a skořicí

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: asi 30 minut

Celkový čas přípravy: asi 45 minut

Vystačí na: asi 5 sklenic á 250 ml

Přísady:

  • 1 kg očištěných jahod

  • 1 KL mleté skořice

  • 500 g cukru krystal

  • ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker

  • 1 KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker

Příprava:

  1. Do hrnce vložíme ¾ jahod a rozmixujeme je tyčovým mixérem na pyré. Přidáme zbylé jahody nakrájené na kousky. Smícháme ½ balíčku pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

  2. Přidáme zbytek cukru a skořici, opět přivedeme do varu a za stálého míchání směs důkladně povaříme 5 minut.

  3. Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

  4. Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

  5. Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

TIP: Na zkoušku tuhnutí použijeme talířek, který si dopředu vychladíme v chladničce. Rychleji tak zjistíme, zda džem tuhne.

Krátký popis: Domácí džem z čerstvých jahod a voňavé skořice si s Pektinem Dr. Oetker můžete připravit i Vy. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.

Meduňkový sirup na klidný spánek

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: asi 30 minut

Vystačí na: asi 700 ml

Přísady:

  • 3 hrsti čerstvých lístků meduňky

  • 500 ml vody

  • šťáva z jednoho většího pomeranče

  • 1 balíček Cukru na sirupy Dr.Oetker

Příprava:

  1. Lístky meduňky namočíme do vlažné převařené vody. Přidáme šťávu z pomeranče a Cukr na sirupy. Přikryjeme pokličkou a necháme 24 hodin v chladničce macerovat.

  2. Sirup scedíme a asi 5 minut povaříme. Naplníme do lahví, pečlivě uzavřeme víčkem a položíme asi na 20 minut naležato.

Cibulové čatní

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: asi 40 minut

Vystačí na: asi 6 sklenic à 200 ml

Přísady:

  • 700 g červené cibule (oloupané a nakrájené na tenká půlkolečka)

  • 3 stroužky rozetřeného česneku

  • 3 balíčky Třtinového karamelového cukru Dr.Oetker

  • 2 zarovnané KL soli

  • ½ KL bílého mletého pepře

  • ½ KL tymiánu

  • 3 PL olivového oleje

  • 3 PL tmavého balzamikového octa

  • 100 ml Portského vína

  • 1 balíček Želírovacího cukru se stévií Dr.Oetker

Příprava:

  1. Na přípravu čatní vložíme do hrnce cibuli. Přidáme česnek, karamelový cukr, sůl, pepř, tymián, olej, ocet, víno a želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

  2. Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Tip: Čatní se hodí ke grilovaným a pečeným masům, sekané, na topinky, k těstovinám nebo na dochucení omáček a jiných pokrmů.

Soutěžní otázka:

Jaká je letošní novinka od Dr.Oetkera v sortimentu výrobků na želírování?

Nevíte? Pak odpověď najdete na www.oetker.cz

Jméno*
Příjmení*
E-mail:*
Ulice*
Město*
PSČ*

Pět z vás, kteří správně odpoví na naši otázku, získají balíček od Dr.Oetkera.

Pravidla soutěže:

Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 10.6.2018. Vyhodnocení soutěže proběhne 20.6.2018.

Zasláním svých údajů potvrzujete souhlas s Obecnými ustanoveními soutěží a křížovek. Více zde.

Na základě vaší účasti v soutěži budeme zpracovávat pro účely této soutěže vaše osobní data. Více zde.

Na základě vašeho dobrovolného a nepodmíněného souhlasu vám můžeme zasílat informace o našich dalších soutěžích, produktech a službách. Tento souhlas není podmínkou účasti v soutěži. Více zde.

 

Informace o partnerech najdete na: www.oetker.cz

 

Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera!