Servírujeme moučníky
Příležitostí k servírování moučníků a dezertů máme během roku celou řadu. Měli bychom proto mít pro ně i vhodné vybavení.
Na předkládání dortů a koláčů se hodí ploché dortové podnosy nebo podnosy na noze, na nichž moučník působí víc slavnostně. Praktické jsou i ty se skleněným poklopem. Pro rolády nebo řezy jsou vhodné úzké delší podnosy a pro drobné dobrůtky budou ideální misky a talíře různých tvarů, nebo dvou- či třípatrové etažéry, které šetří místo na stole. Záleží na vás, jestli dáte přednost porcelánu, sklu, keramice, kovu či jinému materiálu. Nádobí na stole by ale spolu mělo ladit.
Text: Iva Tvrzová
Foto: se svolením firem Bonami, Tescoma, Fler/lovetoeat-plates, Thun, Potten & Pannen – Staněk