Sada nožů Variant pro tři výherce!
Dovolujeme si Vám představit sortiment výrobků firmy KDS Sedlčany, která má dlouholetou tradici a zkušenosti v oblasti nožířského zboží.
KDS bylo založeno 27. prosince 1950 a těžiště jeho výroby spočívá v sortimentu kuchyňských a řeznických nožů, kuchyňského a řeznického náčiní, nůžek pro domácnost a řezných dílů pro masové strojky a kuchyňské roboty. Při výrobě se používá hutní materiál převážně zahraniční provenience, a to zejména z Francie. Rukojeť výrobků je z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného polypropylenu
Sada nožů na pečivo VARIANT obsahuje: nůž pomazánkový 4 – FLEX, nůž kuchyňský 4,5 – pilka, nůž kuchyňský 6 – vlnitý, nůž kuchyňský 6.
Rady do kuchyně
Základní péče o nože
Před prvním použitím nože umyjte v teplé vodě s přísadou neagresivního mycího prostředku (Jar, Pur apod.). Opláchněte je a jemnou utěrkou otřete do sucha.
Nepoužívejte agresivní mycí prostředky, které mohou poškodit ostří a také leštěný i jemně broušený povrch nožů. Ani nerezové nože nelze bez výhrad doporučit pro mytí v automatických myčkách na nádobí. Podmínkou je používání přísad, které doporučuje výrobce myčky a jejich správné dávkování. Přesto mohou být výrobky myčkou poškozeny, zejména pokud by byly v myčce ponechány oschnout, nebo vystaveny kondenzaci vodních par. Doporučujeme výrobky po umytí ihned vyjmout a otřít do sucha jemnou utěrkou. Na nožích nenechávejte zaschnout potravinové kyseliny (hořčice, marinády, ovoce, kompoty atd.). Při delším nebo intenzivním působení těchto kyselin bude napadeno ostří a mohou na nožích vzniknout neodstranitelné skvrny. Kyselé zbytky proto ihned po použití z nožů opláchněte a povrch osušte jemnou utěrkou. Nože, které jsou určeny ke krájení potravin, používejte podle jejich určení a nepoužívejte je k jiným účelům.
Údržba kuchyňských nožů
Kuchyňské nože, bez ohledu na tvar a velikost, se po delším používání různě opotřebují. Forma opotřebování je ovlivněna pracemi, ke kterým byl nůž používán. Opotřebování se projeví především otupením ostří. Nejzákladnější údržbou je samozřejmě broušení, které vyžaduje obratnost, nechceme-li nůž ještě více ztupit.
Broušení na brousku: metoda nejstarší, ale nejjemnější. Úhel broušení ostří musí být dokonale pravidelný a symetrický po celé délce čepele. Snadno se to říká, ale obtížně provádí. Brousek musí být podle materiálu zvlhčen vodou. Vlastní obtažení se provádí pohyby po celé délce ostří a proti ostří, z obou stran. Čepel se klade na plochu obtahovacího kamene v úhlu 15 – 18 stupňů.
Broušení na ocílce: velmi rychlá metoda, kterou používá řezník, než uřízne plátek masa. Je praktická a účinná pro kuchyňské a řeznické nože. Pokud pochybujete o svých schopnostech nabrousit nebo správně udržovat nůž, svěřte ho raději profesionálovi. Neriskujte, že ho definitivně zničíte. Používání různých ostřičů nedoporučujeme, poněvadž zde dochází k destrukci ostří. Zde lze doporučit ostřiče některých značkových výrobců, které jsou speciálně konstruovány pro tento účel.
Soutěžní otázka:
Jaký název má řada profesionálních řeznických nožů, které firma KDS Sedlčany také vyrábí?
Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou sadu nožů na pečivo Variant.
Pravidla soutěže:
Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 3.8. 2014. Vyhodnocení soutěže proběhne 4.8. 2014.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.
Informace o partnerech soutěže:
Veškeré informace o firmách a jejich produktech naleznete na www.kds.cz.
Správná odpověď: Profi Line
Výherci: Kamila Valentýnová z Ostravy, Jaroslava Kostíková ze Slavonic a Ondřej Karas z Králova Dvora.
Gratulujeme!