U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Sáčky v kuchyni
Kategorie: Inspirace | Autor: ZI
Větší pytlíky v kuchyni plní trochu jinou funkci. Slouží především jako zásobnice. Abychom koření dlouho nehledali, je praktické sáčky od sebe nějak odlišit, ať už různě barevnými detaily, aplikovanými motivy nebo nápisy (buď vyšitými, nebo napsanými barvou na textil). V kuchyni do takových sáčků ukládáme sušené bylinky a koření, sušené houby, mák, suché luštěniny, sušenou zeleninu, křížaly, cibule, česnek.
Naše rada:
Látkové pytlíčky s bylinkami ukládejte v suchu, neměly by být v blízkosti sporáku nebo kamen, kde se vaří. Unikající páry by bylinky znehodnotily.
Rada paní Miloslavy Myškové z Pardubic: Bylinky i houby nejprve vložte do neporušeného mikrotenového sáčku. Dobře uzavřete (uzel, gumička) a teprve pak vložte do plátěného sáčku.