U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Rychle pro nečekané hosty
Kategorie: Vaříme | Autor: ŽU
Zlatavé kuličky
Ze 400 až 500 g mletého masa ochuceného jako na sekanou, vytvoříme malé kuličky, v průměru asi tak 3 cm velké. Obalíme je ve strouhance, vložíme do rozehřátého tuku a osmažíme dozlatova. Podáváme je teplé svařenými brambory. Ale výborně chutnají i studené s chlebem, tatarskou omáčkou nebo hořčicí a se zeleninovou oblohou. A chcete-li se opravdu před svými hosty pochlubit, přidejte do masa nahrubo pokrájené arašídy.
Ovocné koláčky
Balíček listového těsta rozválíme na 4 mm silný plát a formičkou vykrájíme kolečka. Přeneseme je na plech a v hodně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka ozdobíme šlehačkovým krémem. Ten připravíme tak, že 250 g měkkého tvarohu smícháme s vanilkovým cukrem a lehce do něho přimícháme šlehačku, kterou ušleháme ze 2 dl smetany s přidáním trošky moučkového cukru. Navrch poklademe čerstvé nebo kompotované ovoce.