U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si s následníkem britského trůnu princem Charlesem z Wallesu
Kategorie: Volný čas | Autor: iva
Říkáte si: ti slavní a bohatí se mají, určitě si pochutnávají stále jen na samých lahůdkách!? Co to musí být za delikatesy, když prezident hostí papeže, prezidenta nebo prince! Možná byste se divili, ale když se pořádá slavnostní oběd na počest státní návštěvy na Pražském hradě, na stole se objevují i takové pokrmy, jako je česká bramboračka, utopenci, vdolečky s povidly, moravské koláče, štrůdl a podobně. Pokud vás zajímá, na čem si pochutnávali v posledních deseti letech prezidenti, králové, princové, premiéři i papež při oficiálních návštěvách Pražského hradu, zalistujte v knížce Jak vám chutná, Excelence? z nakladatelství Akcent. Připravili ji špičkoví kuchaři pod vedením Mistra kuchaře Ladislava Nodla, fotograf Jiří Poláček a publicista Zdeněk Hrabica. Najdete tu vždy kompletní menu každého významného hosta a samozřejmě všechny recepty. K nedělnímu obědu si pak doma můžete připravit třeba svíčkové řezy Opera, na kterých si pochutnával papež Jan Pavel II., vinné moravské zelí, jaké ochutnala britská královna Alžběta II., cibulové brambory, servírované na Hradě mongolskému prezidentovi či jarní salát s francouzským dresinkem, který byl součástí menu pro prince Charlese a princeznu Dianu. Ten je teď “přímo aktuální”. Jarní salát s francouzským dresinkem Na talířky rozložíme listy hlávkového salátu, přidáme na hrubo nastrouhané ředkvičky a kedlubnu. Přelijeme dresinkem, připraveným ze směsi oleje, hořčice, soli, mletého bílého pepře a citronové šťávy.