U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si s humoristou, kreslířem a literátem
Kategorie: Vaříme | Autor: rum
Oldřichem Dudkem
Letos pětapadesátiletý milovník života a dobrého červeného obdělává už jedenatřicátý rok úhor českého humoru. Každý týden vychrlí spolu s přáteli, mezi nimiž nechybí náš ilustrátor Jiří Novák, humoristický týdeník Pardon a ještě stihne psát knížky. Z toho plyne, že na vaření moc času nezbývá. Přesto nám dodal ryze chlapský recept.
Paprikáčová smaženice
Rozkrájím libovolné množství suchého paprikového salámu a lehce ho osmahnu na pánvičce. Na to umístím libovolné množství rozšlehaných vajíček a zamíchám. Stačí posypat strouhaným sýrem a je z malé věci skvost. Velké věci pro mě s láskou už téměř dvacet let vytváří paní Dudková. V květnu jsme byli na Korfu, a tak ještě jednu laskominu odtamtud:
Zaječí stifaldo
Půlku zajíce nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme v rozpáleném oleji, vyjmeme a v tomtéž osmažíme 30 dkg mladých cibulek. Maso vrátíme zpět, přilijeme 1 – 2 sklenky bílého vína, přidáme oloupaná rajčata (2 – 3) nebo protlak, koření (1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 až 8 stroužků česneku), 1/2 lžičky cukru, sůl a podlijeme vodou, aby bylo vše potopeno. Přiklopíme dobře přiléhající poklicí (papiňák vše urychlí) a dusíme na slabém ohni 1 1/2 až 2 hodiny.