U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Vaříme | Autor: HČ
se šéfkuchařem pražské restaurace Santon Jakubem Rohlenou
Jeho domovská restaurace sídlí v Praze 7 na Letné, hned za rohem, kde máme redakci. A právě tam rádi ve chvílích volna zajdeme, protože víme, že nikdy nebudeme zklamáni. Dnes našim čtenářům představíme jednu ze šmakulád, které pan Rohlena umí dokonale. Ale není problém se ji naučit. Jmenuje se Plněné tlapky Žofka.
Potřebujeme kuřecí prsíčka. Podle velikosti do nich buď uděláme kapsu nebo (pokud jsou menší), použijeme dva kousky. Trochu je naklepeme, osolíme, opeříme a vložíme na ně plátek šunky. Mezitím na cibulce podusíme kuřecí játra, která přidáme k šunce do “kapsy” nebo tuto náplň překryjeme druhým plátkem masa. Zaklepeme okraje, aby z nich náplň nevyčnívala, eventuálně sepneme jehlami nebo špejlemi. Na pánvi je rychle opečeme, pak přendáme do pekáčku, jemně podlijeme vývarem a dáme zapéct. Asi po pěti minutách přes ně přeložíme plátek eidamu nebo ementálu (v podstatě jakéhokoli tvrdého sýra) a necháme sýr trochu zapéct, aby se tzv. zatáhnul. Jako přílohu podáváme brambory v jakékoli podobě, ale nejzajímavější jistě budou “americké brambory”. Jsou to brambory uvařené ve slupce, které v půlce rozřízneme a do tohoto řezu přidáme tzv. tvarohovou fáž. Skládá se z měkkého tvarohu, do kterého pro pikantnost přidáme chilli, nadrobno nasekané čerstvé kapie, sůl, neuškodí ani trocha provensálského koření. Aby náplň byla vláčnější, můžeme vše rozšlehat s trochou smetany.