U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Vaříme | Autor: VYT
s moderátorkou Markétou Mayerovou
Když se potkala se Slávkem Bourou, se kterým vytvořila známou moderátorskou dvojici, měla už Markéta zkušenosti s prací v rádiu a v televizi. V té době se ovšem připravovalo spuštění Novy a zlákal je vyhlášený konkurs. Přišli na něj pozdě, ale jejich improvizovaný rozhovor se šéfem popelářů přítomné natolik zaujal a pobavil, že za pár dnů se nová dvojice objevila v roli moderátorů Snídaně s Novou. Pokud jde o zážitky kulinářské, Markéta si před nedávnem prý velice pochutnala na lilkovém salátu u Slávkovy maminky na chalupě. Hodí se jako příloha k masu, na chléb s máslem, výborný je i samostatně a osvěží v letním horku. Jak na něj? Vezměte dva až tři lilky a prohřejte je na suché pánvi pod pokličkou. Pak je oloupejte a nasekejte na kostičky. Přidejte nakrájenou cibulku a dva nebo tři rozetřené stroužky česneku. K tomu dodejte jednu nadrobno nastrouhanou a maličko osmaženou mrkev a tři až čtyři na nudličky nakrájená rajčata. Všechno dohromady smíchejte, prohřejte v pánvi, pokapejte olejem, přidejte trochu octa nebo citronu a dochuťte solí podle vlastních představ. O tomto salátu platí totéž co třeba o zelňačce: nejlepší je druhý nebo třetí den, hezky proleželý.