U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová

s Ing. Pavlem Vajčnerem

vinařem

Jižní Morava je proslulá vinicemi, které zásobují čtyřicet procent českého trhu kvalitním vínem. O výrobě i o přednostech vína z hlediska zdravotního, například jako preventivního prostředku proti infarktu, ví hodně Ing. Pavel Vajčner. Pochází z rodiny, kde se vinařstvím zabývají celé generace. On sám tento obor vystudoval a působí jako předseda představenstva a generální ředitel a.s. Znovín Znojmo. Jeho oblíbeným jídlem, připravovaným na víně, je

Jaroslavický kapr

Potřebujeme 6 porcí kapra (i s kůží), 50 g oleje, 2 dl Svatovavřineckého vína, 4 až 5 cibulí, lžičku papriky sladké a pálivé, mletý pepř, kmín a sůl. Kapra osolíme a dáme do olejem vymazané zapékací nádoby kůží nahoru. Posypeme nejprve paprikou pálivou, pak pepřem, paprikou sladkou, kmínem a zasypeme kolečky cibule. Zapékáme 15 až 20 minut, pak kapra otočíme, znovu okořeníme (už bez kmínu a cibule), podlijeme vínem a pečeme do zezlátnutí cibulky. Podáváme s čerstvým chlebem. Zapíjíme vínem Zweigeltrebe rosé.

Popisy k obrázkům

Autor fotografií: FOTO JOVAN DEZORT A DAVIDOFF

Pochutnejte si