U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová
s Evou Urbanovou pěvkyní
Operní hvězda světového formátu zpívá na prestižních scénách včetně Metropolitní opery v New Yorku, ale stále je členkou Národního divadla. Teď hostuje ve Státní opeře Praha v roli Rusalky. Jak známo, podařilo se jí zhubnout o šedesát kilogramů. A drží se. Přílohy nahrazuje zeleninou a ovocem, nepije alkohol. Říká: “Často dostávám otázku, jestli omezeným jídelníčkem netrpím. Bez pevné vůle nejde nic. Musíte mít motivaci – pro mě to je mé povolání.” Od mládí byla výtečnou kuchařkou. Nejraději vařila s tatínkem systémem “od oka”. Váhu nepotřebovali, rozhodující byla chuť.
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Asi 70 g celozrnných těstovin uvaříme. Pokrájíme 250 g hlívy ústřičné, dáme do kastrolu na trošku olivového oleje, osolíme mořskou solí, přidáme kayenský pepř, biovegetu (je bez chemikálií), podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Případně ještě podlijeme. Před koncem přidáme 2 lžíce zakysané smetany.