U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová
se Zuzanou Stirskou, zpěvačkou
Kdysi byla dívenkou zpívající v Semaforu s Jiřím Suchým. Později odešla do Německa, uplatnila se tam jako zpěvačka, natočila několik desek, zpívala i na zámořských lodích. Před několika lety se vrátila do Prahy s německým manželem a čtyřmi dětmi. Je zakladatelkou souboru Gospel Time, se kterým koncertuje u nás i v zahraničí. Vaření ji baví, dokonce říká: “Jsem pyšná, že umím kouzlit z ničeho. Především dělám různé “eintopfy”, míchanice, které chutnají všem. A jsou zdravé.”
Čočka se zeleninou a vejci
Uvaříme 1/2 kg čočky, osolíme, pak přidáme 3 větší rozkrájené brambory, dále celý pytlík mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice, může být i brokolice) a společně dovaříme. Kousek slaniny a 2 velké cibule nakrájíme na kostičky
a usmažíme, vmícháme do čočky. Podle chuti přidáme česnek, majoránku, 1 až 2 kostky zeleninového vývaru, sójovou omáčku. Pokud jde o brokolici, příliš ji nevaříme, může být napůl syrová. Na pánvičce připravíme vejce na způsob “volská oka”. Místo vajec můžeme opéct párek. Není to náročné na přípravu a je z toho bezvadné bezmasé jídlo.
Popisy k obrázkům
Autor fotografií: FOTO IKAR, Jovan Dezort a Michal Tvrz