U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová
se Světlanou Nálepkovou, herečkou a zpěvačkou
Účinkuje v pěti komediích na pražských scénách v Blaníku a v Metru. Velký úspěch má se zájezdovými recitály o Edith Piaf a Marlene Dietrich, kde zpívá jejich slavné šansony. V nové filmové komedii Pánská jízda si zahrála rafinovanou sekretářku. Je stále štíhlá jako proutek. Umí vůbec vařit? Říká: “Myslím si, že nejsem špatná kuchařka. Rejstřík jídel mám sice malý, ale dobrý. Zdrojem potřebných rad je v případě potřeby stále maminka. Recepty sbírám od kamarádek, když mi u nich něco chutná. Dám vám recept na skvělý moučník – nedá moc práce a když ho vezmu s sebou na návštěvu k přátelům, obvykle sklidím velký úspěch,” s úsměvem dodává Světlana.
Švestky ve šlehačce
Sušené švestky namočíme na chvíli do teplé vody (maximálně na deset minut), aby zvláčněly. Pak je vypeckujeme a do otvorů vložíme půlky vlašských ořechů. Ušleháme tuhou šlehačku s trochou cukru (podle chuti) a rozetřeme ji do nižší ploché mísy. Do šlehačky napícháme do řádků připravené švestky tak, aby zčásti koukaly. Vypadá to pěkně černo-bíle a je to neuvěřitelně dobré. Nabírá se lžící do misek.