U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová

s Květou Fialovou, herečkou

Nedávno oslavila 75. narozeniny, což vůbec neskrývá. Její nezdolný optimizmus a vitalita jsou obdivuhodné. V současnosti hraje v osmi hrách a diváci ji mohou vidět různě po republice při zájezdových představeních. Volný čas ráda tráví na chalupě. Říká: “Doma vařím, aby bylo co jíst, ale na chalupě jsem ráda, když někdo přijde a můžu něco dobrého připravit.” Stálé strávníky má dva

– manžela, režiséra Pavla Hášu, a kocoura Achilea. “Pro sebe si nejraději dělám cuketu a jinou zeleninu, přidávám k ní feferonky, protože mám ráda pálivá jídla. Kuřata dělám manželovi nebo návštěvám. Poradím vám jednu svou kuřecí specialitku.”

Kuře-kachna

Do remosky dám 4 kuřecí stehna a zasypu je celým pytlíkem kysaného zelí. Přidám adžiku nebo jiné ostřejší koření, sůl, 2 lžíce medu a zaliji to vodou. Pak nechám asi 1,5 hodiny podusit. To je celé. Podávám s knedlíkem a říkám tomu kuře-kachna. Je to moc dobré.

Mimochodem, med používám často, když potřebuji něco přisladit. I třeba zelnici. Med ji krásně ovoní.

Pochutnejte si