U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Volný čas | Autor: rb
s malířem a keramikem Antonínem Stibůrkem
Vystudoval bechyňskou keramickou školu, ale léta se věnuje malbě a prostorovým realizacím z nejrůznějších materiálů. V 80. letech začal malovat sérii obrazů, zvaných souhrnně Nekonečný obraz, který už je tak “dlouhý”, že jej lze vystavit jen za pěkného počasí na zahradě jeho rodného domu v Krhanicích nad Sázavou. Už léta šíří dobré jméno českého výtvarného umění také v Japonsku. Sedmkrát se zúčastnil Trienále malby, grafiky a sochařství v Ósace a z každého přivezl cenu. Ta zatím poslední je z loňského, 10. ročníku (sešlo se na ní 11 497 prací autorů z 99 zemí světa) a jmenuje se “Tvor”. Za tuto postavičku ze dřeva, proutí a oceli získal Antonín Stibůrek bronzovou cenu. A my jsme od něj získali japonský recept.
Kuřecí prsíčka s ořechy
Dvoje osušená kuřecí prsa pokrájíme na třícentimetrové proužky, vložíme do misky, polijeme lžičkou Campari (nebo jiného nahořklého likéru), dobře promícháme a necháme asi 20 minut stát. Pak rozsekáme nebo roztlučeme asi 10 vlašských ořechů a ušleháme 2 bílky. Do bílků přidáme 4 lžíce kukuřičné mouky, lžíci soli, promícháme a do těstíčka namáčíme kousky kuřete, pak je obalíme v ořechách a na oleji smažíme do zlatova. Hotové pokládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytek tuku. Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo jako zákusky k vínu.