U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Volný čas | Autor: Zdeněk Hrabica
s hercem Jiřím Krampolem
Jiří Krampol se zapsal do vědomí diváků především rolemi tvrdých chlapů, charakterních a odvážných mužů. Moderování pořadu Nikdo není dokonalý je jenom zlomkem jeho aktivity. Naposledy jsme si spolu povídali o jeho kuchařském umění a receptech, které si přivezl z častých cest do USA a Kanady. Jídla podle nich připravuje na své zahradě v Okoři, kde bydlí. Jsou jako dělaná pro chalupáře a chataře.
Zálesácké brambory
* 6 velkých brambor
* 300 g sádla
* 300 g šunky
* 5 stroužků česneku
* 1 větší cibule
* 300 g tvrdého sýra
* kmín
* sůl
* 2 červené papriky
* pálivá paprika nebo chilli
Vezmeme několik co největších brambor, očistíme je (neloupeme) a vykrajovačem na jádřince z jablek uděláme do každé brambory větší otvor. Připravíme si šunku, případně klobásu či jakékoliv vařené maso, sýr, cibuli, červenou papriku, česnek, případně další potraviny “co dům dal”. Vše pokrájíme případně rozmixujeme, smícháme a touto směsí naplníme brambory. Pak každý brambor silně potřeme sádlem, osolíme jej, okmínujeme a přidáme trochu ostré pálivé papriky nebo chilli. Brambory zabalíme do alobalu a pečeme buď v ohni nebo v troubě. Brambory my měly mít pěkně opečenou slupku. Po upečení je ještě horké rozkrájíme pilkovým nožem na plátky. K bramborám se hodí sklenička whisky nebo rumu, ale i mléko.
FOTO – Jiří Krampol se spisovatelem Radko Pytlíkem