U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Vaříme | Autor: SV, foto PAVEL VESELÝ A ARCHIV
s televizní moderátorkou Saskií Burešovou
V televizi začínala před pětatřiceti lety jako průvodkyně pořadem Poštovní schránka, pak se dlouhá léta objevovala na obrazovce jako hlasatelka, v posledních letech nás provází nedělním Kalendáriem. O oblíbenosti této stále půvabné a sympatické paní svědčí pět cen TýTý, stojících na jejím psacím stole. Po roce 1989 absolvovala kosmetický kurs a zkušenosti, které získala při svém povolání “stále na očích”, nyní jednou týdně zúročuje při péči o zákaznice ve svém kosmetickém salonu. Kromě toho spolupracuje s rozhlasem, moderuje nejrůznější společenské akce. Mluví-li paní Saskia o koníčcích, na jednom z předních míst se s láskou zmiňuje o zahrádce a květinách.
Vepřové jazyky na čínský způsob
Středně velkou cibuli nakrájenou na tenká kolečka rozložíme do širšího rendlíku, přidáme tři kousky zázvoru, pět lžic sojové omáčky, zalijeme vodou, a když se začne vařit, naskládáme do rendlíku vedle sebe tři jazyky. Asi hodinu a půl necháváme volně probublávat. Měkké jazyky přelijeme studenou vodou, aby se dobře loupaly. Masíčko nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na mísu. Jednu a půl lžičky škrobové moučky rozmícháme ve studené vodě a přidáme do vývaru. Necháme přejít varem, dochutíme glutasolem a omáčku přecedíme na jazyky. Maso obložíme nakrájeným pórkem nebo kapií.