U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Víkend | Autor: HČ
s Jaroslavou Obermaierovou divadelní, filmovou a televizní hereckou
Když jsme k Jaroslavě Obermaierové přijeli na chalupu (o této návštěvě budeme psát v některém z příštích čísel ve stejnojmenné rubrice), právě se chystala vyrábět pro sebe a svého syna pochoutku, kterou před nedávnem okusila u své kamarádky. První sousto, druhé, třetí a už věděla, že je to ten pravý pokrm, který musí čas od času mít i na svém stole. Tak proč by nemohl být i na tom vašem? Recepty jsou přece od toho, aby se předávaly. “Tohle jídlo se nijak vznešeně nejmenuje, protože o žádnou vznešenost ani nejde. Já jsem u něj zachovala jen pracovní, ale o to výstižnější název: Cuketová nádivka. Potřebujeme 80 dkg nastrouhaných cuket, k ním přidáme 20 dkg strouhaného tvrdého sýra, 20 dkg nadrobno nakrájeného uzeného masa (v případě nouze ho můžeme nahradit salámem, ale už to není ono), pak dvě nadrobno nakrájené cibule, česnek podle chuti, 1l2 dcl oleje, 10 až 15 dkg sekaných mandlí nebo ořechů, 2 až 3 vejce, majoránku, petrželku, pepř, sůl, a já ještě přidám prášek do pečiva. Ten totiž dávám třeba i do velikonoční nádivky, protože ta je pak báječně nadýchaná. Nádivku můžeme dát přímo do kuřete, ale lepší je péct ji v odděleném pekáčku, protože ona je sama o sobě tak chutná, že k ní stačí třeba jen zeleninový salát a všichni budou spokojeni.”