U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Kuchyně | Autor: VEL
s Ladislavem Vízkem fotbalovým internacionálem
Po dvanácti letech v pražské Dukle, po šedesáti startech za národní mužstvo a po profesionálním působení ve francouzském klubu v Le Havru, jsem se stal “kapitánem” hospody v Čimicích. Tady si pochutnávám na jídlech, která připravují také profesionálové, ovšem v jiném oboru. Promyšleně se totiž obklopuji lidmi, kteří umějí vařit a hrozně rád jim nakukuji do hrnce, jak ta svá kouzla vlastně dělají. Ale marná sláva, přes úctu k zelenině a ke všem zdravým trendům stravování, já jsem na maso. Takže nejvíc mě uctí vysokým biftekem, udělaným “tak akorát”. Tento pojem představuje stav, který se velmi obtížně vysvětluje, protože souvisí s intuicí v kuchařském umění. Já jsem si to vyzkoušel během dlouhých let vážného studia přípravy vajíček, jediného jídla, které jsem si vždycky s láskou dělal. Můj syn se učí kuchařem, ale musím říct, že vajíčka ještě neumí připravit jako já. Dnes vám však raději doporučím výborný recept mého osobního kuchaře Rudly Fanty. Rozemelte vepřové a hovězí maso, přidejte vajíčka, sůl, pepř, česnek, ostrou papriku, najemno nakrájenou cibulku a trochu kečupu. Vše do masa dobře zapracujte. Pak přidejte trochu hrubé mouky a hmotu opět propracujte. Poté vytvořte placičky, které z obou stran opečte a pokládejte je na toasty udělané z housky nebo toastového chleba. Pro zvýšení pikantnosti přidejte omáčku z ostrého kečupu s křenem. Pak už tomu chybí jediné – pivko vychlazené v potoce.