U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pikantní salát z tykve a červeného zelí
Kategorie: Zahrada | Autor: rum
Mlsáme
Potřebujeme: 300 g červeného zelí, 300 g tykve (jakýkoli druh kromě špagetové), 1 větší cibule, sůl, česnek.
Na zálivku: 1/2 hrnečku červeného vína, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice, mletý pepř
Hodinu před přípravou salátu si nakrájíme najemno zelí, osolíme je a necháme pustit vodu. Tykev nastrouháme na hrubém struhadle a necháme v cedníku rovněž okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky. Vše smícháme dohromady, přelijeme zálivkou a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Podle chuti ještě můžeme přisolit.