Perníková srdíčka

Rubrika: Kuchyně, rss-feed

K tradičním druhům vánočního cukroví patří perníčky s jejich nezaměnitelnou vůní po skořici, badyánu, hřebíčku, vanilce, anýzu a dalším koření. Pečeme chaloupku, hvězdičky, různá zvířátka, Mikuláše, zvonce i srdíčka. Ta se hodí nejen na Vánoce, ale můžeme je darovat i ve svátek svatého Valentýna, o Velikonocích, ke svátku maminek a lze jimi ozdobit i svatební tabuli. Možností, jak je ozdobit, je nepočítaně.


Zdobení bílkovou polevou si pohrává s motivem srdce

 


Dvě barvy nabízejí mnoho možností při dekorování perníčků

 


Bílá poleva z bílků a cukru s barevnými cukříky

 


Čáry a tečky připomínají filetovou krajku

 


Jednoduché, přitom efektní

 


Nepravidelný vzor z pouhých teček

 


Spirály doplněné barevným bonbonkem

 


V potřebách pro cukráře najdete barvy, silikonovou formu na marcipán ve tvaru srdce i drobné růžičky

 


S tubou s polevou se pracuje jako s tužkou

 


Do obarvené polevy nejprve zapustíte čokoládovou rýži a pak ji bíle pomalujete

Perníková srdíčka