U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
ORIGINÁLNÍ MINIŠLEHAČ NA CAPPUCCINO
Kategorie: Volný čas | Autor: iva, FOTO POTTEN & PANNEN – STANĚK A ARCHIV
Vynikající italské cappuccino s kopcem mléčné pěny si už můžete připravit i doma. A nejen to – mléčné a zmrzlinové koktejly, instantní nápoje, krémy, …pro jejich přípravu tu je výborný pomocník – minišlehač s malou spirálovou vrtulkou, napájený dvěma tužkovými bateriemi. Díky jeho malým rozměrům (zhruba 20 cm) a nezávislosti na elektrické energii jej můžete brát s sebou i na cesty. Mléčnou pěnu pro vaši oblíbenou kávu dokáže připravit během pár vteřin kdekoliv. Ovládá se velmi jednoduše, snadno se čistí. Praktický výrobek se nabízí v různých provedeních – například kvalitní minišlehač AEROLATTE (Potten & Pannen) si lze pořídit v leštěném i satinovaném chromu, v barevném provedení, případně se stojánkem. Někteří výrobci opatřují své minišlehače místo spirálky jen jednoduchou vrtulkou nebo tvarovaným kolečkem – jsou výborné na míchání nápojů, ale pěna se s nimi šlehá obtížněji. Minišlehače koupíte ve vybraných prodejnách s kuchyňskými potřebami, ceny se pohybují zhruba od dvou set do tisíce korun. Příprava mléčné pěny: mléko (nejlépe plnotučné) zahřejte na teplotu 60 – 80 °C, nalijte do hrnku (měl by být naplněn jen z jedné třetiny) a šlehejte pomocí minišlehače, až vznikne hustá pěna (asi 20 sekund). Karamelová káva Do vysoké sklenice nalijeme 1 větší polévkovou lžíci karamelu a zalijeme kávou (nejlépe espresem). Přes nápoj přelijeme pěnu z teplého mléka (kterou jsme si předem připravili pomocí minišlehače), posypeme skořicí a podáváme.