U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Ochucené oleje
Kategorie: Volný čas | Autor:
Po “tučných” Vánocích si můžeme obohatit jídelníček rostlinnými oleji, které neobsahují žádný cholesterol, ale naopak potřebný vitamin E (jsou proto vhodné i pro osoby s kardiovaskulárními chorobami). Rostlinné oleje LESIEUR francouzské společnosti Pfanner jsou vyráběny ze slunečnicového nebo z panenského olivového oleje (lisovaného za studena) a ještě jsou jemně ochuceny aromatickými bylinami, které dodají pokrmům tu správnou chuť. Vybrat si můžeme oleje s česnekem, bazalkou nebo provensálským kořením, použít se dají jak při přípravě salátů, tak v teplé kuchyni pro vaření a pečení. Slunečnicové oleje koupíme v balení 0,5 l za zhruba 93 Kč, olivové jsou v lahvičkách o obsahu 0,25 l a stojí asi 73 Kč. A jeden příklad pro použití ochucených olejů Lesieur:
Bramborový salát po francouzsku
(pro 6 osob)
* 1,25 kg salátových brambor, 3 lžíce na hrubo pokrájené cibule, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa, 3 lžíce olivového oleje s bazalkou, sůl, pepř, případně čerstvá bazalka na posypání
Brambory uvaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Ve velké míse smícháme cibuli, víno, ocet, a olej, přidáme nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Posypeme bazalkou.