U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Které druhy zeleniny a ovoce se vyplatí v rekreační zahradě pěstovat pro zásobení vlastní …
Kategorie: Zahrada | Autor: KL
* květák, celer – ne, neboť jsou příliš náročné na hnojení a zalévání
* rajčata, zelí, kapusta, salátové okurky, špenát, mrkev, petržel – spíše ne, protože jde vesměs o kultury s delší vegetační dobou a když dozrají, je jich na trhu dostatek za rozumné ceny
* cibule, česnek, okurky nakládačky – ano, neboť ty jsou v kuchyni vždy potřeba
* salát, kedlubny, ředkvičky – jen tam, kde se mohou aspoň dvakrát za týden zalévat
* ledový salát – ano, jako náhradu salátu v létě, nevybíhá totiž do květu
* brokolice – ano, jako náhradu květáku
* fazole – ano, ale jen keříčkové
* pór, růžičková kapusta, kadeřávek – ano, zejména pro sklizeň v zimě
* ředkev – ano, je to nenáročná a nutričně bohatá zelenina
* pažitka, kadeřavá petržel – ano, jsou to nezbytné zeleniny do polévky
* jahody, rybíz, angrešt, černý jeřáb – ano, daří se jim téměř všude a jsou velmi bohaté na vitaminy a další látky
* maliny, ostružiny – ano, ale pozor na rozrůstání
* višně – spíše ano, jejich malé tvary se dají pěstovat téměř všude
* jabloně, hrušně – ano, ale jen nízké tvary a časově různě zrající odrůdy
* slivoně – spíše ne, nebo jen bezvirózní jedince a jen ve větších zahradách
* broskvoně – jen nízké tvary a jen v teplejší oblasti na chráněném stanovišti
* meruňky – spíše ne, nebo jen ve větších zahradách a v teplejší oblasti a tam, kde není příliš vysoká hladina spodní vody
* třešeň, ořešák – ne, patří jen do opravdu velké zahrady
* vinná réva – ano, ale jen v teplých oblastech a na chráněném stanovišti