Kam uložit potraviny?
Suché, trvanlivé a konzervované potraviny můžeme ukládat v kuchyni nebo v jiném prostoru do speciálních potravinových skříní. Často bývají součástí kuchyňské linky, ale na chalupách zůstávají v oblibě především samostatné skříňky s typickými větracími otvory. Výhrou je samostatná spíž s policemi, vítaný je i chladný suchý sklep.
Pro menší spížní skříňku s nejčastěji používanými potravinami najdeme prostor poblíž místa, kde vaříme, aby bylo vše potřebné po ruce.
Prostor pro ukládání potravin, ať je ve skříni, nebo ve spíži, by měl být řešen tak, aby vše bylo přehledné a dobře dostupné, aniž by bylo třeba všechno vyndávat.
Text: Iva Tvrzová
Foto: Vladimír Hájek, Martin Mašín, Pavel Veselý, Shutterstock a se svolením firem Anglická sezóna a Demos