U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
JAKO ČERSTVÉ
Kategorie: Zahrada | Autor: NA
NÁPAD
Loňská sklizeň ořechů jistě zaslouží jedničku. Byl jich dostatek a určitě jsme všechny ještě nestačili rozlouskat. Pokud jsme je na podzim dobře usušili a máme je nyní uložené na suchém vzdušném místě, vydrží třeba až do další sklizně. Pokud je však v průběhu roku chceme mít zase jako čerstvé, stojí za to je před konzumací, samozřejmě ve skořápce, na den ponořit do vody. Jádra zvláční a budeme mít pocit, že pojídáme ořechy, které nám právě spadly k nohám ze stromu. Ty jsou přece vždycky nejlepší. Možná však ještě lepší a v každém případě zaručenou metodou je jejich zmrazení. Předcházet mu však musí práce, která člověka baví ze všeho nejméně – musejí se poctivě vyloupat. Uložené v malých balíčcích v mrazničce jsou pak zato ihned k dispozici a nic neztratí ze své původní svěžesti.