U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Drobečky
Kategorie: Vaříme | Autor:
* Pokud chceme zachovat polévku jako čirý vývar, musíme zavářku uvařit zvlášť v mírně osolené vodě. Po uvaření ji scedíme, zchladíme studenou vodou a před servírováním ji už v polévce jen prohřejeme.
* Při podávání sýra se jeho chuť a vůně plně rozvine pouze tehdy, když jej nejméně hodinu před jídlem vyndáme z chladničky a necháme “dýchat” při pokojové teplotě.
* Když se nám podaří připálit guláš, nezoufejme. Přelijme ho do jiné nádoby, přidejme do něj syrovou bramboru nebo krajíc tvrdého chleba a deset minut mírně povařme. Poté bramboru či chleba vyjmeme a přidáme trochu kečupu, worchesteru nebo sójové omáčky.
* Slupku z cibule můžeme povařit ve vývaru, který tím získá krásně zlatavou barvu.
* Těsto můžeme bez problému zmrazit, je však potřeba den před zpracováváním ho z mrazáku vyndat. Výhodnější je však zmrazovat již téměř hotové pokrmy, například plněné taštičky (ať s masovou nebo sladkou náplní). Vyplatí se dát je předem na podnosu do chladničky, aby se neslepily a teprve druhý den je po porcích uložit do mrazáku.
* I několik druhů zeleniny můžeme dát do hrnce společně, přestože je chceme mít vařené každou zvlášť. Vtip spočívá v tom, že jednotlivé druhy zabalíme do alobalu.