U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Drobečky
Kategorie: Kuchyně | Autor: JR
* Kdybyste se náhodou rozhodli žít nezdravě a chtěli si v poklidu vychutnat škvaření sádla, tak zkuste následující pomocnou “techniku”. Kdo někdy sádlo škvařil, ví, že má dost nepříjemnou vlastnost. Začne na vás totiž z kastrolu neomaleně prskat. Zkuste tomu zabránit tím, že vhodíte do kastrolu kousek chleba. Ovšem o to víc musíte míchat a míchat a míchat.
* Rybu před pečením nebo grilováním můžete proložit plátky citronu nebo pomeranče. Rybě to neublíží a vám to přidá na chuti.
* Řada lidí nesnáší čerstvou cibuli, která dokáže v zažívacím ústrojí udělat pěknou rotiku. Přesto se jejímu použití za syrova mnohdy neubráníme – například v salátech. Její nepříjemné vlivy však zmírníme tím, že ji na 15 vteřin ponoříme do vařící vody a ihned zchladíme.
* Už jste ochutnali Meditovku? Pokud ne, tak až typickou trojúhelníkovitou láhev tohoto likéru v některé z prodejen zdravé výživy uvidíte, kupte si ji na zkoušku. Bylinný likér se pije jen po náprstcích a jde o původní recepturu z roku 1914. Důraz je kladen hlavně na zpracování bylin, proto se vyrábí pouze studenou cestou. Likér má blahodárné účinky na uklidnění mysli, na metabolismus a také příznivě ovlivňuje imunitní systém. Navíc tlumí křeče a brání usazování solí v kloubech.