U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Víkend | Autor: MA

* Koupíme-li příliš pálivé papriky, spaříme je horkou vodou. Pálivost tím částečně potlačíme.

* Jablka, broskve, ale i jiné ovoce snadno oloupeme, když je předem na několik okamžiků ponoříme do horké vody.

* Při přípravě pokrmů z masa na čínský způsob můžeme přidat kromě jiných přísad i na kolečka nebo na nudličky nakrájenou mrkev, která pokrmu dodá zajímavou chuť.

* Výbornou chuť dušené mrkve získáme, když ji podusíme na kostičkách slaniny a zjemníme smetanou.

* Chutný jogurtový nápoj si můžeme sami doma připravit, když mléko asi 40 °C teplé promícháme se lžící bílého jogurtu a nalijeme do termosky. Uzavřeme a necháme asi 6 hodin odpočinout. Tento výborný nápoj můžeme podle chuti rozmixovat s octem či zeleninou.

* Používáme-li při pečení moučníků rozinky, pro lepší chuť je asi na hodinu namočíme do rumu. Změknou a báječně chutnají. “Opilé” rozinky můžeme přidávat i do nápojů, například do punče, svařeného vína nebo čaje.

* Očištěný a nastrouhaný křen lze v mrazničce uchovat pro použití do omáček. Měli bychom ho však zakapat citronovou šťávou a promíchat s trochou smetany. Takto zmrazené kousky pak už jen vkládáme do připravené základní omáčky.

Drobečky