U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Drobečky
Kategorie: Víkend | Autor:
* Nejen arašídy, ale i chipsy a slané tyčinky budou jako čerstvé a krásně křupavé, když je vložíme na několik vteřin do mikrovlnné trouby.
* Potřebujeme-li prodloužit trvanlivost mléka, dáme do 1 litru na špičku nože jedlou sodu a svaříme. Necháme zchladnout a uložíme na chladné místo.
* Když naše babičky neměly po ruce měkký tvaroh, který potřebovaly jako náplň do pečiva, dovedly si s tímto problémem poradit. Do 200 g uvařených, vychladlých a jemně nastrouhaných brambor přidaly žloutek, osladily pískovým a vanilinovým cukrem, dochutily citronovou šťávou, rumem a nakonec vmíchaly pevně ušlehaný sníh z bílku.
* Přidáme-li do kynutého těsta trochu rumu, těsto vydrží déle vláčné. Také do ostatních druhů těst, včetně palačinkového, dáváme trochu rumu. Pokrmy budou chutnější a kypřejší.
* Chceme-li delší dobu uchovat křen, zabalíme ho do plátna namočeného v octové vodě, dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do spodní části chladničky. Plátno je třeba každé tři dny znovu propláchnout v octové vodě.
* Křen můžeme také zmrazit. Očištěný jej pokrájíme na menší kousky a každý zvlášť zabalíme do alobalu. Před použitím jej necháme při pokojové teplotě rozmrazit.