U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Drobečky
Kategorie: Vaříme | Autor: ŽK
* Zabalíme-li uzenáče či jinou uzenou rybu do alobalu a vložíme ji do vyhřáté trouby, můžeme si po chvilce pochutnat na skvělé pochoutce, jakoby právě vyndané z udírny.
* Pokud připravujeme zeleninové karbanátky, krokety či řízky, lépe se nám budou tvarovat, když hmotu vložíme na 10 až 15 minut do mrazničky.
* Pokud chceme rychleji uvařit brambory, přidáme do vody lžičku prášku do pečiva.
* Opečené brambory budou křehčí a dozlatova upečené, když je před pečením poprášíme moukou.
* Pokrájená cibule zpěněná na tuku nám rychleji zezlátne, když ji po nakrájení poprášíme moukou nebo osolíme.
* Chceme-li na koláči docílit křupavou drobenku, část přidávané mouky nahradíme škrobovou moučkou nebo pudinkovým práškem a uložíme ji krátce do mrazničky.
* Krásně žluté koláče, buchty a jiné pečivo, které jsou chloubou každé hospodyně, získáme, když do těsta přidáme asi půl balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí rozmíchaného v malém množství mléka.