U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Vaříme | Autor: JA

* Chuť těstovin uvařených v obyčejné vodě je dost fádní. Pokud chceme například vyrobit studený těstovinový salát, jeho zajímavější chuť docílíme tím, že těstoviny vaříme ve vodě ochucené kostkou vývaru. Totéž platí pro rýži. I tu můžeme vylepšit vařením ve vývaru. Jeho druh si můžeme vybrat – kuřecí, hovězí nebo zeleninový – podle toho, k čemu rýži jako přílohu budeme podávat.

* Ztužovač šlehačky je sice zaručeně osvědčený, protože šlehačka nám opravdu déle vydrží v nazdobeném tvaru, ale tento přípravek přece jen dodá zákuskům jistou pachuť. Stejně dobře nám ztužovač nahradí želírovací cukr.

* Česnek je nepostradatelnou přísadou do řady pokrmů. Nyní nastala doba, kdy se jím z nové úrody můžeme na zimu předzásobit. Má to však riziko – při nevhodném skladování česnek brzy tzv. vyšeptá. Tomu můžeme zabránit tím, že oloupané stroužky naložíme do kvalitního oleje, nejlépe panenského olivového. V chladničce nám tak vydrží řadu měsíců.

* Pokud připravujeme pokrmy z masa, které jsme uchovávali v mrazničce, pouští pak rozmražené maso daleko více šťávy a vody, takže nám z pánve tuk nebezpečně vystřikuje. Tomu částečně můžeme zabránit tím, že do oleje před smažením přidáme trochu soli.

Drobečky