U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Drobečky
Kategorie: Kuchyně | Autor: JA
* Některé koláče se bez drobenky neobejdou. A jsou mlsalové, kteří si na její kvalitu obzvláště potrpí. Žádné usušené blátíčko, chtějí ji pěkně dokřupava. Jejich přání můžeme snadno splnit, pokud do drobenky přidáme pár lžic medu. Množství určujeme podle velikosti koláče, na klasický plech stačí zhruba dvě polévkové lžíce.
* Naučili jsme se zmrazovat téměř všechno, jen u sýrů si většinou nejsme jisti. Ale i ty se dají zmrazovat, aniž by došly k úhoně. Nejlépe zmrazení snášejí tvrdé tučné sýry, které je dobré předem nakrájet na plátky a ty zabalit do mikrotenu nebo do alobalu jednotlivě. Zradu můžeme očekávat jen u hermelínu, pokud předem nezkontrolujeme, zda je dostatečně vyzrálý. Pokud není, můžeme si být jisti, že po rozmrazení už žádného dalšího zrání nebude schopen.
* Když jsme se pustili do výroby nějakého moučníku a náhle zjistíme, že nám chybí jedno vajíčko, můžeme ho nahradit lžičkou octa.
* Použijeme-li jako základ pod maso velké množství cibule, například na guláš, kde neuškodí ani poměr 1:1, nemusíme ho už zahušťovat moukou. Cibule ji zcela nahradí.