U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
DOPORUČUJEME
Kategorie: Oznamovatel | Autor:
Nádobí do mikrovlnky.
Nádobí značky Tescoma určené pro přípravu jídel v mikrovlnné troubě se může běžně používat i ke zmrazování potravin v mrazničce. Nikdy se však nesmí dát do horkovzdušné trouby, do grilu nebo na sporák, protože by se mohlo trvale poškodit. Před použití si proto raději ověřte, zda nemáte zapnut režim “gril”, “horkovzdušná” nebo “combi”.
Knížka o Holašovicích.
Obecní úřad Jankov vydal publikaci plnou velmi pěkných barevných fotografií o unikátní památkové rezervaci a součásti světového kulturního dědictví UNESCO, obci Holašovice u Českých Budějovic. V této vsi se čas jakoby odvíjel pomaleji. Její půdorys si zachoval středověký tvar a také jednotlivá stavení, soustředěná kolem prostorné návsi, stojí dosud v podobě, jakou jim vtiskli jejich stavitelé v 19. století. Jádro Holašovic zůstalo vesměs ušetřeno přestaveb, které v posledních desetiletích k nepoznání změnily ráz mnoha vesnic, a dochovalo se tak jako jedinečná ukázka jihočeského, tzv. lidového či selského baroka.
Technický receptář.
V nakladatelství FCC Public Praha vychází užitečná publikace Jana Škeříka Technický receptář – 600 receptur pro kutily i profesionály. Obsahuje výrobní předpisy, receptury a technologické návody, které umožňují přípravu nejrůznějších chemických prostředků – čistidel, lepidel, tmelů, nátěrových hmot, pájedel, prostředků pro barvení, patinování, moření, sušicích a impregnačních látek, chladicích a nemrznoucích směsí a jiných. Popsané receptury předpokládají jen základní laboratorní a dílenské pomůcky. Kniha je určena pro domácí kutily či modeláře, kteří navzdory záplavě komerčních výrobků přivítají možnost vlastní přípravy chemických látek ze surovin, běžně dostupných v technicky zaměřených drogeriích.