U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Dieta
Kategorie: Z kuchyně | Autor: NA
Pokaždé v této rubrice nabízíme nějaký zajímavý recept pro lidi trpícími různými chorobami a snažíme se přitom vybírat takové pokrmy, které, aniž byste prozradili, že jsou pro dietáře, s chutí smlsne i člověk úplně zdravý, který se nijak nemusí v jídle omezovat. Dnes přinášíme recept vhodný zejména pro ty, kteří mají v nepořádku slinivku břišní, ale nepochybujeme o tom, že se u stejného pekáčku sejde celá rodina. Protože slinivka je zákeřná, musíme si dávat pozor hlavně na tuky a ty pak jen v malém množství přidáváme až do hotového jídla, aby se nepřepalovaly. Téměř bez omezení si však můžeme dopřát zeleninu, která se dá připravit na mnoho způsobů, jako je například náš dnešní recept na zeleninové pyré. Budeme na ně potřebovat hlavně rajčata, okurky /event. cukety/, libovou šunku, nízkotučný sýr, bílky z vajec, strouhanku, zelenou petrželku a sůl. Do ohnivzdorného pekáčku na sebe naskládáme ve vrstvách na plátky nakrájená rajčata, sýr a okurku. Mezi každou vrstvu nasypeme malé množství na drobné kousky pokrájené šunky. Vše pak zalijeme rozšlehaným bílkem, který by měl souvisle celým pokrmem protéct, vršek pokropíme strouhankou, ozdobíme sekanou zelenou petrželkou a dáme zapéct. Při podávání přidáme na každý talířek s pyré malý oříšek másla.