Cukroví z karamelových sušenek

Rubrika: Recepty

Oblíbené karamelové sušenky Lotus Biscoff a pomazánky ze sušenek Lotus Biscoff si můžete vychutnat v široké škále pokrmů. Jedinečné jsou i v receptech na vánoční cukroví. Dobrou chuť a veselé Vánoce!

 

 

Placičky s pomazánkou Lotus Biscoff

 

Co potřebujete:

1 hrnek (150 g) hladké mouky

3 velké lžíce kvalitního kakaa

10 lžic (125 g) změklého másla

10 lžic (100 g) cukru

2 vejce

2 lžíce smetany

1 vanilkový cukr

10 lžic sekaných ořechů (120 g) – nejlépe pekanové, nebo vlašské

5 lžic sekaných sušenek Lotus Biscoff (5 ks)

pomazánka Lotus Biscoff na ozdobení

 

Placičky s pomazánkou Lotus Biscoff

Ořechy a rozdrcené sušenky Lotus Biscoff smíchejte dohromady, polovinu si odsypte do jiné nádoby. Mouku, kakao, máslo, vejce, smetanu, vanilkový cukr, polovinu ořechů a sušenek dáme do jedné mísy a vše důkladně smícháme a dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice. Poté hmotu vyndáme a tvoříme kuličky, které ještě obalíme v rozdrcené směsi ořechů a sušenek. Klademe je na plech s pečicím papírem, zhruba 3 cm od sebe, jelikož se z kuliček stanou placičky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10–12 min.
Po vychladnutí namažeme placičky Lotus Biscoff pomazánkou a posypeme rozdrcenými sušenkami Lotus Biscoff a ořechy. Placičky necháme celé nebo je překrojíme napůl.

 

 

 

Lanýže z hořké čokolády a pomazánky Lotus Biscoff

 

Co potřebujete:

250 g kvalitní hořké 70% čokolády

150 ml 40% smetany

250 g másla

5 velkých lžic jemné pomazánky Lotus Biscoff

rozdrcené ořechy dle chuti

rozdrcené sušenky Lotus Biscoff

 

Lanýže z hořké čokolády a pomazánky Lotus Biscoff

 

Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, potom přidáme máslo a pomazánku Lotus Biscoff. Za stálého míchání na závěr přidáme smetanu a odstavíme. Necháme vychladnout. Za přibližně dvě hodiny můžeme z hmoty tvarovat kuličky nebo pomocí dvou lžiček vytvořit lanýže. Obalíme je v samotných rozdrcených sušenkách Lotus Biscoff nebo je můžeme smíchat s rozemletými ořechy. Poté dáme opět řádně vychladit.

 

TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV

Cukroví z karamelových sušenek