U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Cibulová marmeláda
Kategorie: Zahrada | Autor: rum
Mlsáme
Potřebujeme: 1,25 kg cibule, 3 lžíce soli, 1 kg želírovacího cukru (krystalu), 500 ml octa, 1,5 lžičky hřebíčku svázaného v mulu a 2 lžičky římského kmínu
Cibuli, oloupanou a pokrájenou na tenká kolečka, v míse posolíme, promícháme a necháme hodinu stát. Zatím dáme do kastrolu ocet, cukr a sáček koření, uvedeme do varu a necháme 5 minut probublávat. Přidáme cibuli, z níž vypláchneme sůl a osušíme ji, a římský kmín. Znovu povaříme, odpěníme, stáhneme oheň na minimum a pokračujeme 2 až 2,5 hodiny. Sirup musí zhoustnout, cibule zesklovatět a dostat zlatohnědý odstín. Nakonec odstavíme, necháme několik minut odležet, naplníme do horkých skleniček a uzavřeme. Konzumovat můžeme ihned, ale proležením se chuť ještě zlepší.