U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Chutně a rychle

Kategorie: Volný čas | Autor: iva

Na dovolené si chceme užívat sluníčka, vody; představa dopoledne stráveného v kuchyni nikoho určitě neláká.

Proto jistě uvítáte několik tipů na rychlý a chutný oběd.

Vedle klasických špaget nebo vrtulek, mašliček či mušliček (dobře se spojují s různými omáčkami) jsou výborným tipem na rychlý letní oběd či večeři plněné těstoviny. Stačí na ně nastrouhat trochu sýra, přidat omáčku, doplnit zeleninovým salátem – a rodina si určitě pochutná. Nejširší nabídku italských plněných těstovin přináší na náš trh značka Pastificio Bolognese. Jsou to sušené i čerstvé tortellini a ravioli s různými náplněmi ve vaječném semolinovém těstě. Vybrat si můžeme tortellini plněné masem, sýrem, hříbky či ricottou/špenátem. Ani čerstvé, vakuované těstoviny se nemusí skladovat v chladničce, ale za okolní teploty, jejich záruka je 4 měsíce. Další možnost rychlého oběda nabízí sterilovaná zelenina, již už není potřeba vařit, ale stačí jen prohřát nebo použít studenou. Fazole, fazolové lusky, kukuřice, mrkev, hrášek, celer, červená řepa,… Hodí se jak do osvěžujících studených salátů na chuťové doplnění čerstvé zeleniny, tak do polévek, jako náplň omelet, příloha k masu. A s opečenou uzeninou či konzervovaným tuňákem a omáčkou nebo s těstovinami budou vydatným teplým pokrmem. Značka Bonduelle přináší i zeleninové směsi, které nabízejí ještě více možností, mohou být i samostatným jídlem: např. Luisiana – fazole se zeleninou v pikantní omáčce, Indiana – fazole v pikantní omáčce, Červené fazole s kukuřicí v chilli omáčce či Makedonská zeleninová směs. Sterilované pokrmy není třeba skladovat v chladničce, snesou běžnou teplotu (do 30 °C), na dovolené přechodně i vyšší. A zkusili jste už tzv. pokrmy na pánvičku? Jedná se o mražené, částečně tepelně upravené zeleninové směsi, někdy i s bramborem, žampiony či i s dávkou koření, které stačí několik minut podusit a podávat. Dobrou letní chuť!

Popisy k obrázkům

Autor fotografií: FOTO JOVAN DEZORT, ARCHIV FIREM

Chutně a rychle