Cedníky

Stříbrný okraj dodává praktickému nádobí sváteční nádech (Fler, Kaprálová Milena)
Stěží postradatelnou součást vybavení kuchyně využijeme nejen při omývání zeleniny či ovoce, ale i při přípravě těstovin. Celkem dobře poslouží obyčejný cedník za pár korun, proč ale styl kuchyně nepodtrhnout zajímavějším kouskem?

Příprava zeleninového salátu z vlastní úrody může být otázkou pár minut (IKEA)
Odolný plast
Při výběru cedníku z plastu dejte pozor na to, z jakého materiálu je vyrobený. Některé produkty hůře snášejí vysoké teploty, takže může docházet k jejich deformaci. Informace o tom, na jak dlouho lze materiál vystavit kontaktu s vroucí vodou, aby nedošlo k poškození, bývá uvedena na štítku u výrobku.

Ručně vyrobený keramický cedník se bude vyjímat na otevřené poličce a bude vypadat skvěle i jako mísa na ovoce (Fler, mago)

Díky výsuvným rukojetím lze síto pohodlně umístit nad dřez (IKEA)
Text: Veronika Cerhová
Foto: Archiv firem