Brousky na nože

Práce s ocílkou vyžaduje více cviku, profesionálové na ni však nedají dopustit. 846 Kč (Foto: iFantazie)
S ostrým nožem je příprava pokrmů nejen rychlejší, ale hlavně bezpečnější. Aby však ostří bylo stále v perfektním stavu, měli bychom mu věnovat potřebnou péči. S kvalitním brouskem to však nemusí být žádná věda.

Brusné kameny mohou mít různou zrnitost a podle toho se liší i jejich použití. 898 Kč (Foto: damano.cz)

Univerzální pomocník pomůže udržet kuchyňské nože stále v perfektní kondici. 295 Kč (Foto: finesio.cz)
Víte, že…
Broušení a ostření nože není totéž. Broušení udržuje vybroušené ostří tím, že pouze zarovnává mikroskopické nerovnosti či trhlinky v čepeli, a může se provádět klidně po každém použití. Ostřením se na čepeli vytváří nový okraj, proto je vhodné provádět ho jen jednou, při častém používání maximálně dvakrát za rok.

Luxusní ocílku s diamantovým povrchem a olivovou rukojetí ocení každý šéfkuchař. 1 960 Kč (Foto: kulina.cz)
Text: Veronika Cerhová
Foto: archiv firem