U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si

Kategorie: Volný čas | Autor: Marcela Mádrová

s Miroslavem Kubcem, ředitelem hotelu Intercontinental

Kuchařské řemeslo předseda Pražské a středočeské pobočky asociace kuchařů a cukrářů ČR v rodině nemá. „Ale už od šesté třídy jsem věděl, že chci být kuchařem. Ani se mi nesnilo o tom, že bych mohl pracovat v Intercontinentalu.“ Ve funkci výkonného ředitele tráví ovšem držitel Zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové víc času za počítačem než u sporáku. „K vaření se dostanu občas doma o víkendu, když mě manželka pustí do kuchyně,“ směje se. „Jsem kreativní kuchař, nevařím podle receptů, ale improvizuju z toho, co doma najdu. Mám rád typická česká jídla, ale nevyhýbám se ani zahraničním kuchyním, rád připravuji ,čínu’ nebo ryby.“

Italské rizoto s rybou

Na olivovém oleji orestuji šalotku. Přidám propláchnutou rýži, zarestuji, zaleju vývarem a za stálého míchání dusím, až je hotová. Pravé italské rizoto je krásně krémové. V průběhu dušení lze přidat i bílé víno. Do hotového rizota vmíchám čerstvé máslo a strouhaný parmezán. Dá se různě obměňovat a dochucovat – například šafránem nebo zeleninou. Také ryby připravuji úplně jednoduše. Očištěné filé dám na pánvičku kůží dolů a peču tak dlouho, až se kůže pustí. Dnes je trendem připravovat maso krátce, aby bylo uvnitř šťavnaté, ne vysušené. Na rybu používám jen sůl, maximálně čerstvé bylinky. Chuť masa by se neměla přebíjet kořením.

Popisy k obrázkům

Autor fotografií: FOTO MARCELA MÁDROVÁ, MICHAL TVRZ A LABETA

Pochutnejte si