U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si s Michaelou Dolinovou, herečkou a moderátorkou
Kategorie: Volný čas | Autor: Marcela Mádrová
Herečka Hudebního divadla Karlín, moderátorka a televizní „rosnička“ o svém vztahu k vaření říká: „Měnil se v průběhu let, podle toho, jakého jsem měla doma gurmána. Byla období, kdy jsem vařila hodně a dost dobře jsem se to naučila. Můj muž má rád českou kuchyni a nová, neznámá jídla nejí. Já jsem pravý opak. Miluju lososa, chřest – čím víc je jídlo ,bez chuti’, tím větší je to pro mě lahůdka.“ Dobře vařit, k tomu je potřeba mít klid a čas, říká maminka dvou dětí. Proto vaří nejraději o víkendech. Během týdne vaří rychle a úsporně. „Všechno, co jde, vařím jen napůl – rajčata, těstoviny, květák – ne do měkka, ale ,al dente’, jako Italové. Je to rychle hotové a všem nám to chutná.“
Palačinky s rajčaty
Těsto připravuji od oka, musí být husté, přidávám špetku soli, cukr žádný, ani když dělám palačinky na sladko. Je potřeba dobře rozpálit pánvičku a na oleji upéct tenounké palačinky. Mezitím si nakrájím cibulku na kroužky, nechám ji na jiné pánvičce na oleji zesklovatět, přidám rajčata a krátce podusím, směsí obložím palačinky a zabalím.