Cukroví z karamelových sušenek
Oblíbené karamelové sušenky Lotus Biscoff a pomazánky ze sušenek Lotus Biscoff si můžete vychutnat v široké škále pokrmů. Jedinečné jsou i v receptech na vánoční cukroví. Dobrou chuť a veselé Vánoce!
Placičky s pomazánkou Lotus Biscoff
Co potřebujete:
1 hrnek (150 g) hladké mouky
3 velké lžíce kvalitního kakaa
10 lžic (125 g) změklého másla
10 lžic (100 g) cukru
2 vejce
2 lžíce smetany
1 vanilkový cukr
10 lžic sekaných ořechů (120 g) – nejlépe pekanové, nebo vlašské
5 lžic sekaných sušenek Lotus Biscoff (5 ks)
pomazánka Lotus Biscoff na ozdobení
Ořechy a rozdrcené sušenky Lotus Biscoff smíchejte dohromady, polovinu si odsypte do jiné nádoby. Mouku, kakao, máslo, vejce, smetanu, vanilkový cukr, polovinu ořechů a sušenek dáme do jedné mísy a vše důkladně smícháme a dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice. Poté hmotu vyndáme a tvoříme kuličky, které ještě obalíme v rozdrcené směsi ořechů a sušenek. Klademe je na plech s pečicím papírem, zhruba 3 cm od sebe, jelikož se z kuliček stanou placičky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10–12 min.
Po vychladnutí namažeme placičky Lotus Biscoff pomazánkou a posypeme rozdrcenými sušenkami Lotus Biscoff a ořechy. Placičky necháme celé nebo je překrojíme napůl.
Lanýže z hořké čokolády a pomazánky Lotus Biscoff
Co potřebujete:
250 g kvalitní hořké 70% čokolády
150 ml 40% smetany
250 g másla
5 velkých lžic jemné pomazánky Lotus Biscoff
rozdrcené ořechy dle chuti
rozdrcené sušenky Lotus Biscoff
Nejprve si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, potom přidáme máslo a pomazánku Lotus Biscoff. Za stálého míchání na závěr přidáme smetanu a odstavíme. Necháme vychladnout. Za přibližně dvě hodiny můžeme z hmoty tvarovat kuličky nebo pomocí dvou lžiček vytvořit lanýže. Obalíme je v samotných rozdrcených sušenkách Lotus Biscoff nebo je můžeme smíchat s rozemletými ořechy. Poté dáme opět řádně vychladit.
TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV